El lloguer residencial de luxe s’anima a Barcelona

010_Lloguer
El lloguer en els barris cars de Barcelona no para de pujar des de fa dos anys, probablement per influència del renovat moviment de treballadors estrangers de multinacionals que havia quedat atenuat des de 2008 per efecte de la crisi.

L’estat espanyol compta actualment amb uns 70 o 80.000 expatriats. És habitual que les multinacionals deleguin el reallotjament d’aquests treballadors en empreses especialitzades en relocation i es calcula que aquest negoci mou uns 80 milions d’euros per any.

L’assignació que reben els expatriats en concepte d’allotjament pot variar entre els 1.000 i els 6.000 euros per mes.  Amb aquesta disponibilitat, els clients prefereixen barris alts, ben comunicats, amb serveis, qualitat de vida, tranquil·litat i bones escoles. A Barcelona troben aquestes característiques a Pedralbes i  Sarrià-Sant Gervasi, i mostren també predilecció per l’Eixample, Gràcia i el Born.

Sigui per aquesta demanda externa o per la pròpia reactivació de la ciutat, es comprova que en els barris alts el preu de lloguer està pujant des d’inici de 2013 mentre que en barris com Horta—uinardó, Sants, Nou Barris o Sant Adreu continua estancat.

barris-2015_

Notícies relacionades: