Barcelona, ​​en el focus dels compradors estrangers d’habitatges

300_nit

El boom turístic que viu Barcelona atreu cada vegada més compradors de segona residència que veuen la Ciutat Comtal com un “urban resort”

23 de novembre de 2017.- La demanda estrangera per a habitatges a Barcelona va pujar un 41% entre 2013 i 2015, amb 1.805 compravendes el 2015, i ha pujat un altre 22% només en el primer semestre de 2016, segons xifres del col·legi de Registradors. Els compradors estrangers ja representen un 15% del mercat total a Barcelona, amb un pes encara més significatiu en determinades zones com l’Eixample i Ciutat Vella.

Per nacionalitat, la demanda xinesa va arribar a ser número u en la província de Barcelona per primera vegada l’any passat després de créixer un 62% el 2015, avançant a la demanda francesa que va baixar un 6%. Els italians, en tercer lloc, van pujar un 2%, els britànics un 40%, els alemanys un 6%, i la demanda russa va baixar un 29%.

Aquestes dades van ser revelats en una conferència celebrada a l’IESE (Barcelona) la setmana passada, organitzada pel professor José Luis Suárez i el Second-Home & Resort Industry Observatory (SHARIO.org), que funciona com un think tank per al sector. Van assistir 80 professionals, incloent líders d’algunes de les empreses immobiliàries més importants.

“Hi ha diversos segments de demanda estrangera, per exemple inversors que busquen un Golden Visa, immigrants que ja viuen aquí, i cada vegada més compradors del nord d’Europa i els EUA que busquen una segona residència en una ciutat com Barcelona que ofereix sol i platja amb tots els avantatges d’una ciutat gran com la cultura, les compres, la sanitat, l’educació i de fàcil accés, “va explicar Mark Stücklin, director de Shario.org .

Juan Velayos, conseller delegat de Neinor Homes, va exposar la potència de creixement de la demanda internacional si Barcelona i els seus voltants es consolida com una destinació d’habitatge de vacances, com és el cas a la Costa del Sol. “Un 30% dels nostres compradors en la Costa del Sol són internacionals, i un 15% a Catalunya “, ha indicat.

Els compradors de segona residència prefereixen sobretot l’Eixample, Ciutat Vella, i les zones prop de la platja com al Poblenou. Participant en un dels panells de discussió, Constanza Maya, team leader de la divisió de vendes de Engel & Völkers va explicar que un 75% de les vendes de l’empresa a l’Eixample són a compradors estrangers.

La conferència va deixar molt clar la falta de producte nou a Barcelona buscat pels compradors de segona residència. Aquest fet provoca un increment en els preus que han de pagar inversors i empreses promotores. La demanda en auge ha atret l’atenció de molts nous inversors buscant sòl i edificis per promocionar. “Veiem compradors que no estaven fa un any que compren edificis que nosaltres ja hem vist tres vegades i no ens han interessat” diu Jan Maarten Goedemans director & partner a ARC Properties, una promotora de nova generació a Barcelona.

Avui falta producte nou però la situació no durarà, segons Alex Vaughan, soci fundador de Lucas Fox. “Hi ha molt promotor que està fent obra nova amb producte que va a entrar al mercat en els dos pròxims anys”.

Els participants en el conferència van coincidir en què el Brexit no ha tingut cap impacte negatiu sobre el mercat immobiliari a Barcelona.

Font: observatorio inmobiliario

Articles relacionats:

Taxacions HOMOLOGADES
P
ressupost de taxació