Els millors edificis d’oficines de Barcelona continuen pujant les rendes

 

taxacions-tasaciones

La contractació d’espai d’oficines a Barcelona reflecteix en l’últim trimestre del 2016  una absorció total d’aproximadament 80.000 m², segons les primeres dades previs al tancament de l’any de la consultora Cushman & Wakefield. Pel que fa a les dades anuals, l’absorció puja aproximadament als 315.000 m², un 25% per sota si ho comparem amb les dades de tancament de 2015, any que va registrar una absorció rècord a Barcelona, arribant als 420.000 m².

Pel que fa al nombre total d’operacions, comparat amb l’any passat, aquest ha augmentat en un 9%, més concretament en aquest últim semestre s’han signat un 28% més d’operacions comparat amb el primer semestre de l’any.

Pel que fa al total de superfície contractada per les empreses, Cushman & Wakefield assenyala la reducció de la mida dels contractes, ja que el 10% de les operacions registrades supera els 1.500 m², mentre que el 2015 el 14% del total corresponia a operacions d’aquesta mida.

Pel que fa a les zones es refereix, el 49% de l’espai contractat, durant l’any, s’ha registrat a la zona de Passeig de Gràcia / Diagonal i el Centre Ciutat. Aproximadament el 22% i el 29% de l’absorció s’han contractat a la Perifèria i en les Noves Àrees de Negoci respectivament.

Les rendes màximes en les diferents zones de Barcelona segueixen registrant una certa pressió a l’alça en els millors edificis de cadascuna de les àrees. La renda prime a Barcelona se situa, al tancament de l’any, en 21,50 €/m²/mes; l’augment interanual d’aquesta dada correspon al 8,86%.

Segons Javier Bernades, soci i director de Business Space de Cushman & Wakefield Espanya, “la disponibilitat d’oficines de qualitat segueix baixant, provocant un augment de rendes en el curt termini. És important que l’oferta reaccioni amb la construcció de nous projectes “.

Vist a: observatorio immobiliario

Notícies relacionades: